Organisatie meer dan tevreden over eerste editie

28 juli 2019

“Tot volgend jaar!” Dat waren de laatste woorden die op het podium werden geroepen door de organisatie van het Regenboogfestival Emmen. Stichting Cocoloco is meer dan tevreden over de opkomst en meldt dat de dag goed is verlopen. 

BRON: ZO34.NL

“Je ziet allemaal blije gezichten om je heen”, vertelt organisator Wesly Struik. “Er waren geen rare incidenten en heerlijk weer”, vult mede-organisator Angelo Wensing hem aan. En als klap op de vuurpijl maakte wethouder Guido Rink van gemeente Emmen bekend dat hij het festival blijft steunen, zolang hij wethouder is. 

Op het festival stond ook een roze kerk, waarin trouwambtenaar Annemiek Drenth mensen voor één dag trouwde. Maar ook konden bezoekers dansen in de schuimparty of juist tijdens de silent disco. Het festival werd afgesloten op het podium met verschillende artiesten.

ClubNU startte op het podium vanaf 17.00 uur, gevolgd door Drents talent van 18.00 uur tot 19.00 uur. Erwin Weitering mocht als eerste het podium op, daarna kwamen Spang, Mark Bouwers en Drents Liedtiesfestival-winnaar Leon Moorman. Ook de vijfde topper Esmee Smit, Pieter van der Zweep, boyband Storm en Rolf Sanchez zongen de longen uit hun lijf op het Regenboogfestival-podium. 

Eén van de knallers van de avond was Berget Lewis, die het hele publiek mee kreeg. Voor haar optreden nam ze ruim de tijd om met een zieke fan te praten. Diezelfde fan was na de tijd vooraan bij het podium te vinden en genoot zichtbaar van het optreden. Tussen de optredens van de artiesten door, danste het Belgische Trinxxx op hun hoge hakken en extravagante kleding op het podium.

Boegbeeld van het festival

Na het optreden van Jordan Roy, bekend van zijn George Michael-show, betrad Raffaëla het podium. De van oorsprong Emmense zangeres was ook aanwezig bij de persaankondiging van het festival en was onderdeel van de pr-campagne. Op een groot spandoek was haar gezicht te zien op het podium. Ondanks een gebroken teen, sprong ze van het podium in het publiek om met hen te dansen.

Tijdens het tv-interview met ZO!34 benadrukte ze nogmaals waarom ze het zo belangrijk vindt zich in te zetten voor de LHBT+-gemeenschap. “Het gaat om de acceptatie van niet-hetero’s”, vertelt Raffaëla die zelf biseksueel is. “Hetero’s worden ’s ochtends wakker, die praten met hun ouders, die brengen een vriendinnetje of vriendje mee naar huis. Mensen die gay of lesbisch, of niet-hetero zijn, die moeten alles uitleggen. Ze moeten uit de kast komen. Ze moeten moeilijk doen voordat ze ergens worden geaccepteerd, als ze al worden geaccepteerd. Ik vind dat iedereen geaccepteerd moet worden, ongeacht op wie je valt. Het is niet iets om voor uit de kast te moeten komen, je wordt gewoon zo geboren.”

Regenboogfestival gemist?

De televisie-uitzending van het Regenboog-festival is hieronder terug te zien.

Druk hier voor de uitzending