Liefdescircus vaart mee met de Canal Parade

14 februari 2024

De stichting CocoLoco uit Emmen is als één van de 80 deelnemers geselecteerd om mee te varen in de Canal Parade in Amsterdam op zaterdag 3 augustus 2024. Het is de eerste keer dat een Drentse LHBTQIA+ stichting een startbewijs weet te bemachtigen voor dit kleurrijke feest. De deelnemers werden op zondag 11 februari tijdens de officiële kick-off bekend gemaakt in Amsterdam.

De Canal Parade is het hoogtepunt van Pride Amsterdam; een meerdaags festival waar de vrijheid om jezelf te zijn centraal staat. Op zaterdag 3 augustus vaart een bonte stoet van 80 boten door de grachten van Amsterdam, de zogeheten Canal Parade. Nergens ter wereld wordt Pride op zo’n schaal op het water gevierd als in Amsterdam. Het wordt bezocht door honderdduizenden bezoekers.

De stichting CocoLoco vaart dus mee op één van die 80 boten. In 2019 is de stichting gestart met de organisatie van het Regenboogfestival in Emmen. Een jaarlijks terugkerend festival die opkomt voor de belangen van de LHBTQIA+ gemeenschap in Drenthe. Een dag waar de liefde gevierd wordt. Ook organiseert CocoLoco maandelijkse het Liefdescircus. Een feestje voor de regenbooggemeenschap op een wisselende locatie in Emmen. Vanaf de start van de stichting is het meevaren met een eigen boot tijdens de Canal Parade, een grote ambitie van CocoLoco. Het bestuur wil met de deelname aan Pride Amsterdam laten zien aan heel Nederland dat je ook in Emmen jezelf mag en kan zijn.